gedeeld kantoor

DELEN IS VERMENIGVULDIGEN!

Date

‘Samen delen!’ zeggen we tegen peuters die allebei met dezelfde speelgoedauto willen spelen. Want je hoeft niet altijd iets alleen voor jezelf te hebben om er plezier van te hebben. Maar geldt dat ook bij het delen van kantoorruimte? 

In veel branches heeft de deeleconomie zijn intrede gedaan. Denk aan Software as a Service, of deelauto’s. We kijken steeds vaker naar de total costs of ownership. Kunnen we het voor hetzelfde geld – of liever voor minder –  uitbesteden?

Als bedrijf wil je focussen op je core business, doen waar jullie goed in zijn. De rest laat je over aan andere specialisten. Het is doodnormaal dat een leasemaatschappij de bedrijfsauto’s regelt. Terwijl 20 jaar geleden bedrijven nog een eigen wagenpark hadden, soms zelfs met eigen monteurs in dienst.  

Maar hoe zit dat eigenlijk met het kantoor? 
Hoort de koffie op kantoor ook bij je core business? Of wat dacht je van de inrichting van het pand, de beveiliging en de schoonmaak? Natuurlijk, je wilt een fijne werkomgeving bieden aan medewerkers. Maar betekent dat dan ook dat je het zelf moet doen of is kantoorruimte delen de oplossing?

Wél de lusten, niet de lasten
Dat wil toch iedereen? Elke dag binnenkomen in een schoon kantoor, waar het licht en de verwarming al brandt, waar je vrolijk wordt begroet en de koffie klaar staat. Geen inkopen, geen onderhoud, geen contracten en geen afschrijvingen. 

Betalen naar gebruik
Het mooie is: als je niet meer zo bezig bent met ‘zelf doen en zelf hebben’, ga je anders kijken naar het gebruik van ruimte. Je kunt kantoorruimtes prima delen met andere bedrijven. Dat is een stuk duurzamer, want laten we eerlijk zijn, kantoorruimtes staan voor de helft van de tijd leeg.  Bovendien: waarom zou je betalen voor een vast eigen kantoor met voor iedere medewerker een werkplek, als je ook alleen kunt betalen voor het aantal werknemers dat op kantoor is? 

Mr.Green gaat als gastheer all-in
Bij Mr.Green neem je een membership af voor je medewerkers en wordt alles voor je geregeld. Van wifi tot printen en van ergonomische bureaustoelen tot verse bloemen op tafel. Er is elke dag goede koffie en een heerlijke verse lunch. Voor of na je werk duik je de gym in, of je zit nog even met een drankje aan de zwemvijver. Het is een superdeluxe ervaring. En de grap is: de kosten daarvan vallen reuze mee. Die deel je namelijk, net als de kantoorruimte, met alle andere members. 

Door te delen krijg je meer voor minder
Zou jij 50 bureaustoelen aanschaffen van 1200 euro per stuk? Bij Mr.Green doen we dat wel. En toch blijft het allemaal goed betaalbaar voor onze members. Want het scheelt nogal of je zulke kosten met 1 bedrijf betaalt of met 30 bedrijven deelt. 

Toegang tot de gym is net zo iets. Een bedrijf met 10 medewerkers zal niet snel een eigen gym inrichten. Terwijl wij dat voor alle members samen goed kunnen faciliteren. Inclusief een privé kleedkamer met heerlijke douche en zachte handdoeken. 

Maar wacht even: kantoorruimte delen, is dat wel handig?
Je wilt wel een vergaderruimte kunnen gebruiken als je hem nodig hebt. Je wilt relaties kunnen ontvangen en je wilt ook dat het ‘eigen’ voelt. Dus misschien denk je dat een gedeeld kantoor niet bij jullie past. Wij weten inmiddels dat het allemaal kan, als je het maar goed regelt. En laat dat nu net onze expertise zijn!

Elke werkdag een feestje
Bij Mr.Green kijken we steeds hoe we jouw werkdag zo goed mogelijk kunnen faciliteren. Heb je een vergadering, dan reserveer je een mooie meeting room. Moet je wat telefoontjes plegen, dan ga je even in een phonebooth zitten. En wil je even bijpraten met een collega, dan pak je een gezellig zitje bij de bar of strijk je neer op een loungeplek buiten.

Heb je trouwens zo’n mooie ruimte gereserveerd, dan staat jouw bedrijfsnaam gewoon op de deur en op het scherm in de ruimte. Dat regelen we allemaal met digital signing. Weer zo’n snufje, waarvan jij de kosten gelukkig niet in je eentje betaalt… 

Wil je de wereld van Mr.Green zelf ervaren? Plan een vrijblijvende rondleiding en ontdek of jouw bedrijf klaar is om het kantoor uit handen te geven. 

Delen op facebook
Facebook
Delen op twitter
Twitter
Delen op linkedin
LinkedIn