Wat is jouw associatie bij een flexibele kantoorruimte? Een grote gemeenschappelijke gedeelde open ruimte? Leuk voor freelancers of kleine startups, maar niet voor jullie organisatie? Wake up! Een schaalbaar en flexibel kantoorconcept kan wel eens dé oplossing zijn voor de huisvestingsbehoefte van jouw kantoorpersoneel. Wij vertellen je over de 3 grootste misverstanden.
1. Mijn bedrijf heeft een eigen ruimte nodig
Is dat echt zo? Een mooie anekdote is het ingenieursbureau wat via Funda Business met ons in contact kwam. Ze waren op zoek naar 1200 m2 kantoorruimte, want: ‘ze hadden nu 900 m2 en groeiambities’.
Toen we de vraag stelden hoeveel van de werkplekken er dagelijks in gebruik waren, was het stellige antwoord: ‘allemaal’. Een nadere analyse wees echter uit dat slechts de helft -op de drukke dagen- bezet was. Alle andere werkplekken stonden structureel leeg! Net als het directiekantoor op maandag, woensdag en vrijdag.
Bedrijven hebben simpelweg niet zoveel kantoorruimte nodig. Archiefruimte en serverruimte is met de opkomst van de Cloud steeds minder nodig, mensen werken vaker parttime of thuis en vergaderen gebeurt digitaal of buitenshuis. Waarom zou je dan nog vasthouden aan het traditionele kantoor met voor iedere medewerker een vast bureau, als het ook flexibel en schaalbaar kan?
2. Een flexibel kantoor biedt geen ruimte voor onze corporate identiteit
Smart watch, smart cities en jazeker: nu ook smart offices. Met de technologie anno 2022 is het doorvoeren van de corporate identiteit overal mogelijk, ook in het kantoor waar je flexibel gebruik van maakt.
Wat nou als jouw logo, huisstijlkleuren en bedrijfsvideo met je meebewegen? Bij binnenkomst van jouw team of gasten wordt in de hal jullie bedrijfsvideo getoond, jullie kantoor heeft de bedrijfsnaam en het logo op de deur staan en binnen speelt jullie favoriete playlist. Het kan! En dan gaan flexibiliteit en jouw unieke bedrijfsidentiteit ineens hand in hand!
3. Volledig ingerichte flexibele kantoorruimte is duurder dan wat ik nu betaal
Een gastvrij ontvangst, een stijlvol interieur en natuurlijk verse bloemen op tafel. Als mensen binnenlopen in onze boutique offices verwachten ze de hoofdprijs. Toch verrassen we bedrijven vaak met de kostprijs van onze flexibele kantoren ten opzichte van hun huidige kosten. Het mooie is namelijk dat je niet alleen de ruimtes deelt, maar ook de kosten.
Ongemerkt investeer je vaak meer in je eigen, vaste kantoorruimte dan je denkt. De schoonmakers, catering, externe vergaderlocaties, krantenabonnement, bedrijfsborrels, vitaliteitsprogramma, arbodienstverlening, opleidingen, een conciërge, ICT-ondersteuning… Wat nou als het allemaal voor je wordt geregeld? Dat je behalve een flexibele en schaalbare huurovereenkomst -voor hetzelfde geld- verder helemaal niets meer zelf hoeft te regelen? Dat jij en jouw team alleen maar druk hoeven zijn met jullie eigen bedrijfsvoering? Wat is dan het resultaat onder de streep?
Met een flexibele kantoorruimte krijg je meer, voor minder geld. Wat we de afgelopen tijd namelijk hebben geleerd, is dat we anders moeten én willen werken. Meer balans tussen werk en privé en vaker werken vanuit huis. Waarom zou je als werkgever betalen voor een vast eigen kantoor met voor iedere medewerker een eigen werkplek, als je ook alleen kunt betalen voor het aantal werknemers dat op kantoor is?
Flexibel kantoor huren
Een flexibele kantoor huren is de toekomst, vooral in deze tijd. Wel de lusten, maar niet de lasten van een eigen kantoor. Flexibel en schaalbaar, met zoveel eigen kantoorruimte als waar je behoefte aan hebt. Maandag drie kantoren en een vergaderruimte en op woensdag slechts een paar werkplekken? Het kan in een flexibel kantoor allemaal. Duurzaam, efficiënt én toekomstbestendig.
We kunnen niet wachten om jou wegwijs te maken in deze nieuwe wereld. Plan een vrijblijvende rondleiding en ontdek of jouw bedrijf klaar is voor het kantoor van de toekomst!